Proses Berinai..

Inai sewajarnya diaplikasikan sekurang-kurangnya sehari sebelum Majlis Akad Nikah atau Majlis Bersanding berlangsung. Hasil Output inai ini bergantung pada darah & suhu badan individu. Very unpredictable. Ada setengah pengantin tak berapa merah pekat. Dan ada yang merah menyala dan hampir merah gelap. Kebanyakan pengantin yang berdarah jenis 'O' bila dilukis hasilnya merah dan cantik. Kebiasaannya pengantin akan buat di rumah dan di dalam bilik supaya apabila selesai diinaikan, pengantin akan terus tidur dan tak bergerak ke mana-mana dah. Dan inai hasilnya merah dan cantik. Pengantin dinasihatkan untuk tidak melakukan kerja-kerja membasuh pinggan atau pakaian. Dinasihatkan juga pengantin untuk menggunakan sudu dan garfu ketika makan dan apabila nak mandi pastikan pengantin telah menyapukan kawasan inai tersebut dengan minyak bayi. Ini untuk mengelakkan ianya menjadi cepat pudar.

~nedhenna~

Wednesday, November 3, 2010

PENGUMUMAN..

Salam Semua.. Untuk pengetahuan semua, Nedhenna hanya diservis oleh Ned sahaja, tiada gabungan dengan mana2 pihak. Untuk sebarang pertanyaan & perkhidmatan, hanya boleh dirujuk dengan Ned sahaja. Jika terdapat gambar2 hasil Nedhenna dimana2 selain di Facebook Nadia Khalid @ Ned dan nedhenna blog, itu semua adalah dari pihak yang lain. Harap Maklum.. Sekian terima kasih.



~ned~

4 comments:

^^AnGGun^^ said...

huwaaaaaaaaaaa...
tetibe rase gedik nak pakai inai:((

godaan sungguh la ned ni

nadia_fendy said...

hehe..buleh je nk pakai..booking la yang..hehe

saje je wat pengumuman tu sbb ade org kidnap pic2 ned..huhu

^^AnGGun^^ said...

lor...wat watermark la dear..
leh plak org kidnap2 hak org eh..iskk


ala takkan gedik nak pakai bebunga2 gitu..kang org kata ape plak:))

segan laaa..tp tingin..huhu

nadia_fendy said...

da buat watermark da..org kidnap jugok..hurm.ntah la..

wat kt paha la..jeng3..hhihi