Proses Berinai..

Inai sewajarnya diaplikasikan sekurang-kurangnya sehari sebelum Majlis Akad Nikah atau Majlis Bersanding berlangsung. Hasil Output inai ini bergantung pada darah & suhu badan individu. Very unpredictable. Ada setengah pengantin tak berapa merah pekat. Dan ada yang merah menyala dan hampir merah gelap. Kebanyakan pengantin yang berdarah jenis 'O' bila dilukis hasilnya merah dan cantik. Kebiasaannya pengantin akan buat di rumah dan di dalam bilik supaya apabila selesai diinaikan, pengantin akan terus tidur dan tak bergerak ke mana-mana dah. Dan inai hasilnya merah dan cantik. Pengantin dinasihatkan untuk tidak melakukan kerja-kerja membasuh pinggan atau pakaian. Dinasihatkan juga pengantin untuk menggunakan sudu dan garfu ketika makan dan apabila nak mandi pastikan pengantin telah menyapukan kawasan inai tersebut dengan minyak bayi. Ini untuk mengelakkan ianya menjadi cepat pudar.

~nedhenna~

Tuesday, April 26, 2011

berinai Azila wedding..

Lepas berinaikan faizatul, sebelah malamnye pulak ned ke Seri Kembangan untuk berinaikan Azila..




Terima kasih Azila & frenz kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna & Selamat Pengantin Baru..

~Ned~

berinai Faizatul wedding..

Esok paginya, ned ke Selayang berinaikan Faizatul...




suke tgk muke faizatul..comey..



lepas berinaikan faizatul, mak dia ajak pekena nasi lemak..pergh..sedap...camne nk diet nih...huhuhu..

Terima kasih faizatul kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna & Selamat Pengantin Baru..

~Ned~

berinai Sabrina wedding..

Lepas ned berinaikan Erra, ned ke Jalan Ipoh berinaikan Sabrina... Sabrina request untuk gune henna auntienya dari bombay..





Terima kasih Sabrina kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna & Selamat Pengantin Baru..

~Ned~

berinai Erra wedding..

Assalam semua..lepas ned berinaikan Lea, ned ke Cheras berinaikan Erra..




Terima kasih Erra kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna & Selamat Pengantin Baru..

~Ned~

Monday, April 25, 2011

berinai Lea wedding..

Lepas berinaikan Zue, ned ke kajang untuk berinaikan Lea.. Lea request nak berinai lukis sahaja sebab inai untuk hujung jari & tangan lea dah buat sendiri & lea request jugak nak guna inai purple..





hasilnya, merun sket..anyway, cantik jugak.. :)



Terima kasih Lea kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna & Selamat Pengantin Baru..

~NeD~

berinai Zue wedding..

Lepas ned berinaikan Syuhada, ned ke Selayang untuk berinaikan Zue & the geng..






Terima kasih Zue & geng kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna & Selamat Pengantin Baru..

~Ned~

berinai syuhada wedding..

Assalam semua...minggu lepas ned berinaikan syuhada di Kajang.. Syuhada nak design simple2 jer..




terima kasih Syuhada kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna & Selamat Pengantin Baru..

~Ned~

video hasil lukisan Nedhenna..

Izyan wedding, henna by Ned..
Credit videoman horahorey

video

Wednesday, April 20, 2011

design Nedhenna..

new design.




akan ada design-design terbaru lagi..masih dalam pemprosesan..tunggu... :)

~Ned~

Monday, April 18, 2011

berinai Najah wedding..

Lepas berinaikan Intan, ned ke Rawang berinaikan Najah..

Alhamdullillah, semuanya berjalan lancar.






Terima kasih Najah & Family kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna & Selamat Pengantin Baru..

~Ned~

berinai Intan wedding..

Assalam semua, last week hari khamis, ned berinaikan Intan sekali lagi untuk majlis resepsi belah lelaki...

DEsign yang lain dari sebelum ni...





Terima kasih Intan kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna..

~Ned~

berinai Nurul Huda wedding..

Assalam semua, lepas ned berinaikan Fina, ned ke Ampang berinaikan Nurul Huda..

Nurul pilih design yang crowded2..






selepas..



tak sempat nak snap pic sedara mara Nurul berinai.. ramai jugak lebih kurang 10 orang..

Terima kasih Nurul & Family kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna & Selamat Pengantin Baru..

~Ned~

berinai Fina wedding...

Assalam semua, last week ned ke Shah Alam berinaikan fina..

Ned berinaikan Fina di Hotel Concorde Shah Alam.. (^^,)

Fina nak design yang simple2 katanya...





Terima kasih Fina kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna & Selamat Pengantin baru..

~Ned~

Friday, April 15, 2011

pic Nedhenna..

Aimi wedding..




Diana wedding..



intan wedding (majlis belah Intan)



intan wedding (majlis belah suaminya)

Thursday, April 14, 2011

berinai Emma wedding..

Assalam semua.. Semalam ned berinaikan Emma di Ampang.. 1st time berinaikan org bangsa Serani mungkin..ned pon tak pasti..yg penting bukan India ataupun Cina.. Mungkin jugak benggali kot.. So far, mereka sgt peramah.. :)

So, emma pilih latest design..




Henna Emma sister..



Terima kasih Emma kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna & Selamat Pengantin Baru..

~Ned~

Saturday, April 9, 2011

berinai Alia wedding..

Assalam semua, semalam ned ke Petaling Jaya berinaikan Alia.. Alhamdullillah, semuanya berjalan lancar..

design terbaru untuk pengantin.. (^^,)





saudara mara Alia turut berinai jugak..tak sempat nk snap pic ramai2..sempat snap pic ibu pengantin & kakak ipar Alia..

henna untuk ibu pengantin..



henna untuk kakak ipar pengantin...




Terima kasih Alia & family kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna & Selamat Pengantin Baru..

~Ned~