Proses Berinai..

Inai sewajarnya diaplikasikan sekurang-kurangnya sehari sebelum Majlis Akad Nikah atau Majlis Bersanding berlangsung. Hasil Output inai ini bergantung pada darah & suhu badan individu. Very unpredictable. Ada setengah pengantin tak berapa merah pekat. Dan ada yang merah menyala dan hampir merah gelap. Kebanyakan pengantin yang berdarah jenis 'O' bila dilukis hasilnya merah dan cantik. Kebiasaannya pengantin akan buat di rumah dan di dalam bilik supaya apabila selesai diinaikan, pengantin akan terus tidur dan tak bergerak ke mana-mana dah. Dan inai hasilnya merah dan cantik. Pengantin dinasihatkan untuk tidak melakukan kerja-kerja membasuh pinggan atau pakaian. Dinasihatkan juga pengantin untuk menggunakan sudu dan garfu ketika makan dan apabila nak mandi pastikan pengantin telah menyapukan kawasan inai tersebut dengan minyak bayi. Ini untuk mengelakkan ianya menjadi cepat pudar.

~nedhenna~

Wednesday, November 3, 2010

Berinai Ezy di Cheras...

Salam semua...rasenye seminggu bercuti tak berinaikan customer..huhu..Dan semalam mule berinai balik..best~~

Smalam ned berinaikan Ezy di Cheras untuk majlis nikah & sanding di Melaka..& next week pulak, berinaikan ezy semula utk majlis sanding beliau kat sini (KL).. Ezy pilih corak yg spupu dia (Faryn) pilih.. (^^,)
Thanks Ezy kerana menggunakan perkhidmatan Nedhenna sebagai pelengkap majlis yg bermakna utk Ezy.. & Selamat Pengantin Baru..

Gambar2 seterusnya nnti akan menyusul..tunggu yer.. ^_^

~ned~

No comments: