Proses Berinai..

Inai sewajarnya diaplikasikan sekurang-kurangnya sehari sebelum Majlis Akad Nikah atau Majlis Bersanding berlangsung. Hasil Output inai ini bergantung pada darah & suhu badan individu. Very unpredictable. Ada setengah pengantin tak berapa merah pekat. Dan ada yang merah menyala dan hampir merah gelap. Kebanyakan pengantin yang berdarah jenis 'O' bila dilukis hasilnya merah dan cantik. Kebiasaannya pengantin akan buat di rumah dan di dalam bilik supaya apabila selesai diinaikan, pengantin akan terus tidur dan tak bergerak ke mana-mana dah. Dan inai hasilnya merah dan cantik. Pengantin dinasihatkan untuk tidak melakukan kerja-kerja membasuh pinggan atau pakaian. Dinasihatkan juga pengantin untuk menggunakan sudu dan garfu ketika makan dan apabila nak mandi pastikan pengantin telah menyapukan kawasan inai tersebut dengan minyak bayi. Ini untuk mengelakkan ianya menjadi cepat pudar.

~nedhenna~

Sunday, January 15, 2012

henna Nedhenna pictures..



Assalamualaikum...

baru dapat pic henna dari customer yang berinai 2 hari lepas..

Ned berinaikan Haslinda hari Khamis lepas..

Untuk review berinai Haslinda klik SINI ..


enjoy the pictures.. :)






untuk makluman, MUA Haslinda ni MUA mase Ned kawen dulu jugak.. sangat berpuas hati dengan hasil tangan beliau...



Photo by Realpicphoto


Credit to photographer untuk pic2 ni...




~NED~





2 comments:

nurul harnani said...

nanti nanie dapat gambar 0P, boley ke ned tampal dlm blog nanie..

tp nanie xdela cantek sgt pon :p

nadia_fendy said...

mesti ler tepek dalam blog ni.. :)
sAPE kate tak cantek?? cantek la..