Proses Berinai..

Inai sewajarnya diaplikasikan sekurang-kurangnya sehari sebelum Majlis Akad Nikah atau Majlis Bersanding berlangsung. Hasil Output inai ini bergantung pada darah & suhu badan individu. Very unpredictable. Ada setengah pengantin tak berapa merah pekat. Dan ada yang merah menyala dan hampir merah gelap. Kebanyakan pengantin yang berdarah jenis 'O' bila dilukis hasilnya merah dan cantik. Kebiasaannya pengantin akan buat di rumah dan di dalam bilik supaya apabila selesai diinaikan, pengantin akan terus tidur dan tak bergerak ke mana-mana dah. Dan inai hasilnya merah dan cantik. Pengantin dinasihatkan untuk tidak melakukan kerja-kerja membasuh pinggan atau pakaian. Dinasihatkan juga pengantin untuk menggunakan sudu dan garfu ketika makan dan apabila nak mandi pastikan pengantin telah menyapukan kawasan inai tersebut dengan minyak bayi. Ini untuk mengelakkan ianya menjadi cepat pudar.

~nedhenna~

Thursday, December 9, 2010

pic henna dari Norlina & Jaja

Salam semua.. hari ni ned dapat pic2 henna dari customer ned.. jom layan..

pic2 henna dari Norlina; Seremban..Thanks Norlina for all this pic.. Credit to Helmy Nordin Photographer..


OK! dan seterusnya pic2 henna dari Jaja; Gemencheh..Thanks Jaja for all the pic.. Credit to Jaja photographer jugak..(Kakak Jaja)


Dan pic seterusnya dari Amelia; Putrajaya..
Thanks Amelia.. Thanks to photographernye juga..


Dan..pic henna dari Normie; Seri kembangan..
Thanks to Normie jugak di atas kesudian memberi pic2 henna..

Ribuan terima kasih kepada semua yang telah menggunakan perkhidmatan Nedhenna.. kepada customer2 yang bakal menyusul, nantikan saat2 u all pulak k.. SEE YA!!

~Ned~

No comments: