Proses Berinai..

Inai sewajarnya diaplikasikan sekurang-kurangnya sehari sebelum Majlis Akad Nikah atau Majlis Bersanding berlangsung. Hasil Output inai ini bergantung pada darah & suhu badan individu. Very unpredictable. Ada setengah pengantin tak berapa merah pekat. Dan ada yang merah menyala dan hampir merah gelap. Kebanyakan pengantin yang berdarah jenis 'O' bila dilukis hasilnya merah dan cantik. Kebiasaannya pengantin akan buat di rumah dan di dalam bilik supaya apabila selesai diinaikan, pengantin akan terus tidur dan tak bergerak ke mana-mana dah. Dan inai hasilnya merah dan cantik. Pengantin dinasihatkan untuk tidak melakukan kerja-kerja membasuh pinggan atau pakaian. Dinasihatkan juga pengantin untuk menggunakan sudu dan garfu ketika makan dan apabila nak mandi pastikan pengantin telah menyapukan kawasan inai tersebut dengan minyak bayi. Ini untuk mengelakkan ianya menjadi cepat pudar.

~nedhenna~

Tuesday, October 25, 2011

review Henna Party with Datin Annahita & friends...


Assalamualaikum semua...

insyaAllah minggu ni ned akan berinaikan 5 orang pengantin... Semoga semuanya berjalan lancar..

Ok!! hari ni saja nak review time ned berinaikan Datin Annahita & kawan2 bulan June yang lepas.. boleh klik SINI utk review story ned berinaikan Datin & kawan2 time tu..

Happening sangat Datin & kawan2, sangat sporting okey.. Best3!! (harap2 Datin baca la entry ni...hehehe)



design yang di request pun vouge2 gitu...









tu dia... mereka sangat happy!!!



dah berinaikan kawan2 artis, sure la nak bergambo skali dengan beliau kan....




TARA!!!!


< jangan jeles taw... :) >





yang bawah ni plak, kakak Ned a.k.a crew Nedhenna jugak..
< mesti la nak bergambo ngan artis jugak kan...hehehe >






posing Diva by Datin for Nedhenna ..

< kalau tgk live, mmg cantik. kulit halus mulus.. ikhlas puji nih!! >






Datin & friends...



enjoy berinaikan diorang semua...

anyway, thanks a lot Datin Annahita Bakavoli & friends coz sudi menggunakan perkhidmatan Nedhenna for Henna Party event... Luv u Datin Annahita.. (^^,) tengkiuuu....


~NED~







1 comment:

nurul harnani said...

terbaik.. da jd henna artist gitu.. keep it up!!