Proses Berinai..

Inai sewajarnya diaplikasikan sekurang-kurangnya sehari sebelum Majlis Akad Nikah atau Majlis Bersanding berlangsung. Hasil Output inai ini bergantung pada darah & suhu badan individu. Very unpredictable. Ada setengah pengantin tak berapa merah pekat. Dan ada yang merah menyala dan hampir merah gelap. Kebanyakan pengantin yang berdarah jenis 'O' bila dilukis hasilnya merah dan cantik. Kebiasaannya pengantin akan buat di rumah dan di dalam bilik supaya apabila selesai diinaikan, pengantin akan terus tidur dan tak bergerak ke mana-mana dah. Dan inai hasilnya merah dan cantik. Pengantin dinasihatkan untuk tidak melakukan kerja-kerja membasuh pinggan atau pakaian. Dinasihatkan juga pengantin untuk menggunakan sudu dan garfu ketika makan dan apabila nak mandi pastikan pengantin telah menyapukan kawasan inai tersebut dengan minyak bayi. Ini untuk mengelakkan ianya menjadi cepat pudar.

~nedhenna~

Thursday, October 20, 2011

henna trial Nedhenna...

Assalamualaikum & Selamat pagi semua..

Sabtu lepas, ned ade buat promotion untuk sesiapa nak mencuba hasil lukis inai dari Nedhenna di Pasar Malam minggu Jalan TAR, Masjid India..

Alhamdullillah, sambutan yang baik...

Ned dapat snap utk 2 customer jer.. Jadi la kan..

Kepada yang membooking pada hari tersebut untuk majlis perkahwinan, terima kasih banyak2.. (^^,)


Hazreen... akan berinai dengan Ned insyaAllah bulan April utk next year.. so, beliau trial2 la dulu kan..Aqilah.. berinai suke suki je ni...

Anyway, tengkiu semua... Next time ned buat henna trial lagi okey...


bye~NED~
No comments: