Proses Berinai..

Inai sewajarnya diaplikasikan sekurang-kurangnya sehari sebelum Majlis Akad Nikah atau Majlis Bersanding berlangsung. Hasil Output inai ini bergantung pada darah & suhu badan individu. Very unpredictable. Ada setengah pengantin tak berapa merah pekat. Dan ada yang merah menyala dan hampir merah gelap. Kebanyakan pengantin yang berdarah jenis 'O' bila dilukis hasilnya merah dan cantik. Kebiasaannya pengantin akan buat di rumah dan di dalam bilik supaya apabila selesai diinaikan, pengantin akan terus tidur dan tak bergerak ke mana-mana dah. Dan inai hasilnya merah dan cantik. Pengantin dinasihatkan untuk tidak melakukan kerja-kerja membasuh pinggan atau pakaian. Dinasihatkan juga pengantin untuk menggunakan sudu dan garfu ketika makan dan apabila nak mandi pastikan pengantin telah menyapukan kawasan inai tersebut dengan minyak bayi. Ini untuk mengelakkan ianya menjadi cepat pudar.

~nedhenna~

Saturday, August 13, 2011

pic henna Ned..

Assalamualaikum semua... Selamat Malam.. rasenye semua dah berbuke.. mustahil la dah pukul 11 pm ni takde org berbuke lagi kan..hehehe...

Syukur Alhamdullillah, di bulan Ramadhan ni, Ned dapat tempahan berinai yang sangat memberangsangkan.. Semuanya booking untuk lepas raye nanti..

GET READY ye pengantin2.. :D

Malam ni nak update pic henna yang ned dapat dari customer2 ned..


*
*
*
*
*
*


Atiqah Yusof wedding...Actually, Atiqah ni full time photographer.. boleh jenguk website beliau di AY PHOTOGRAPHY..

Thanks Atiqah for this picture...


*
*
*
*
*
Fauziah wedding....

Thanks Fauziah for this pictures...


Ok, utk entry kali ni 3 gamba ned kasi masok.. tunggu pas raye ok.. berdesup2 akan di upload sebab ade lebih 50 orang pengantin akan diinaikan.. Nantikan ya... (cam launch novel lak..hehe)


Good Night & Selamat Bersahur..


~NED~

No comments: