Proses Berinai..

Inai sewajarnya diaplikasikan sekurang-kurangnya sehari sebelum Majlis Akad Nikah atau Majlis Bersanding berlangsung. Hasil Output inai ini bergantung pada darah & suhu badan individu. Very unpredictable. Ada setengah pengantin tak berapa merah pekat. Dan ada yang merah menyala dan hampir merah gelap. Kebanyakan pengantin yang berdarah jenis 'O' bila dilukis hasilnya merah dan cantik. Kebiasaannya pengantin akan buat di rumah dan di dalam bilik supaya apabila selesai diinaikan, pengantin akan terus tidur dan tak bergerak ke mana-mana dah. Dan inai hasilnya merah dan cantik. Pengantin dinasihatkan untuk tidak melakukan kerja-kerja membasuh pinggan atau pakaian. Dinasihatkan juga pengantin untuk menggunakan sudu dan garfu ketika makan dan apabila nak mandi pastikan pengantin telah menyapukan kawasan inai tersebut dengan minyak bayi. Ini untuk mengelakkan ianya menjadi cepat pudar.

~nedhenna~

Thursday, July 8, 2010

berinai untuk Aniza..

salam sumer..2hb Julai ari tu, ned ke gombak pulak untuk berinaikan Aniza... aniza ni member kepada customer ned yang buat inai 1 week before aniza ni..Farah.. semuanye link2 blaka la... dan Alhamdullillah..lepas isyak ned sampai di rumah aniza.. sesi berinai bermula..

jeling jap...
finally..dikesempatan pengantin berinai, adik bradik pengantin pon turut nk berinai jugak..anyway..thanks aniza n family sbb menggunakan perkhidmatan ned... dan utk 9hb Julai ni, aniza akan berinai lagi utk ke majlis resepsi belah lelaki...thanks..thanks.. ;)Selamat Pengantin Baru Aniza n husband...semoga berbahagia hingga ke akhir hayat kalian...


~ned~

No comments: