Proses Berinai..

Inai sewajarnya diaplikasikan sekurang-kurangnya sehari sebelum Majlis Akad Nikah atau Majlis Bersanding berlangsung. Hasil Output inai ini bergantung pada darah & suhu badan individu. Very unpredictable. Ada setengah pengantin tak berapa merah pekat. Dan ada yang merah menyala dan hampir merah gelap. Kebanyakan pengantin yang berdarah jenis 'O' bila dilukis hasilnya merah dan cantik. Kebiasaannya pengantin akan buat di rumah dan di dalam bilik supaya apabila selesai diinaikan, pengantin akan terus tidur dan tak bergerak ke mana-mana dah. Dan inai hasilnya merah dan cantik. Pengantin dinasihatkan untuk tidak melakukan kerja-kerja membasuh pinggan atau pakaian. Dinasihatkan juga pengantin untuk menggunakan sudu dan garfu ketika makan dan apabila nak mandi pastikan pengantin telah menyapukan kawasan inai tersebut dengan minyak bayi. Ini untuk mengelakkan ianya menjadi cepat pudar.

~nedhenna~

Wednesday, June 30, 2010

berinai untuk Dian Myzara...

last week ned ke Keramat pulak berinai untuk Dian Myzara..sedap nama die kan.. member ned; iera yg suggestkan dian utk menggunakan perkhidmatan ned utk sesi berinai dian..thanks iera..

sesi berinai utk dian ni pada 24hb Jun..lepas isyak dah sampai umah dian..design bilik tidur pengantin meletop abes..cun2...tak boleh nk snap pic bilik tu, hakmilik designer tu..mmg cantik..

sesi berinai bermula..

kesian pengantin...sampai bengkok2 jari nk berinai... ;)

done~~anyway, thanks dian sbb menggunakan perkhidmatan ned.. & selamat pengantin baru dian....Semoga berbahagia selalu...~ned~

No comments: