Proses Berinai..

Inai sewajarnya diaplikasikan sekurang-kurangnya sehari sebelum Majlis Akad Nikah atau Majlis Bersanding berlangsung. Hasil Output inai ini bergantung pada darah & suhu badan individu. Very unpredictable. Ada setengah pengantin tak berapa merah pekat. Dan ada yang merah menyala dan hampir merah gelap. Kebanyakan pengantin yang berdarah jenis 'O' bila dilukis hasilnya merah dan cantik. Kebiasaannya pengantin akan buat di rumah dan di dalam bilik supaya apabila selesai diinaikan, pengantin akan terus tidur dan tak bergerak ke mana-mana dah. Dan inai hasilnya merah dan cantik. Pengantin dinasihatkan untuk tidak melakukan kerja-kerja membasuh pinggan atau pakaian. Dinasihatkan juga pengantin untuk menggunakan sudu dan garfu ketika makan dan apabila nak mandi pastikan pengantin telah menyapukan kawasan inai tersebut dengan minyak bayi. Ini untuk mengelakkan ianya menjadi cepat pudar.

~nedhenna~

Monday, June 20, 2011

CONTEST MENCIPTA LOGO & TAGLINE "NEDHENNA"

 

8 comments:

Nur Syazana Mohammed Sani said...

alamak ,. macam susah jerk kak ,. heeee

*moh kew entry ter baru zana
http://syazanasani88.blogspot.com/2011/06/love-bite-membawa-maut.html

nadia_fendy said...

belum cuba, belum tau..cuba la zana.. :)

ok, i follow.. :)

CreativColor said...

as salam.. thanks kerana menjemput saya join contest ni.. sebelum tu nak tanya.. cik nadia ni focus on apa? bridal makeup ngan henna ke? selain tu apa services yg ditawarkan??

nadia_fendy said...

wsalam ...

bisnes saya fokus pada henna sahaja untuk perkahwinan, pertunangan & majlis keramaian.. :)

saya hanya menyediakan servis berinai sahaja.. (^^,)

join ya.. :)

nurul harnani said...

semoga berjaya semua~

ned - sy sudah jalankan tugaskan promosi di blog~ wink2

nadia_fendy said...

thanks nanie sbb promote contest kt blog nanie...toche3!!!
xmo join ke?

CreativColor said...

FB fanpage nye apa urlnye?

nadia_fendy said...

http://www.facebook.com/people/Nadia-Khalid/1025667341

:)