Proses Berinai..

Inai sewajarnya diaplikasikan sekurang-kurangnya sehari sebelum Majlis Akad Nikah atau Majlis Bersanding berlangsung. Hasil Output inai ini bergantung pada darah & suhu badan individu. Very unpredictable. Ada setengah pengantin tak berapa merah pekat. Dan ada yang merah menyala dan hampir merah gelap. Kebanyakan pengantin yang berdarah jenis 'O' bila dilukis hasilnya merah dan cantik. Kebiasaannya pengantin akan buat di rumah dan di dalam bilik supaya apabila selesai diinaikan, pengantin akan terus tidur dan tak bergerak ke mana-mana dah. Dan inai hasilnya merah dan cantik. Pengantin dinasihatkan untuk tidak melakukan kerja-kerja membasuh pinggan atau pakaian. Dinasihatkan juga pengantin untuk menggunakan sudu dan garfu ketika makan dan apabila nak mandi pastikan pengantin telah menyapukan kawasan inai tersebut dengan minyak bayi. Ini untuk mengelakkan ianya menjadi cepat pudar.

~nedhenna~

Wednesday, October 13, 2010

berinai untuk diri sendiri..

Salam semua..saje gatal2 nk attachkan pic ned berinai & kawen mase wedding ned tahun lepas.. 5/6/09.. Sah isteri kepada Encik Ahmad Affendy.. (^^,)

Ned wat sendiri jer inai..huhu









outdoor session at FRIM a.k.a tempat keje ned.. :)

haha..mase ni kurus lagi okey..skarang sudah terlebey comey..hehe






make up untuk majlis nikah & sanding ned by Sentuhan Derina.. Mmg cun make up dia & ned amat puas hati.. Dari ned yg x berapa cun ni jadi cun dibuatnyer.. (cun ke?? prasan jer..)

Dan photographer pulak dari Fendinadia photographer..Bukan dari kami berdua ye..dan secara kebetulan photographer kami adalah suami isteri, dan name mereka sama bangat dgn kami..hehe..mmg suprise..dan hasilnya sgt memuaskan hati ned & asben..thanks Fendi & Nadia.. (rase macam panggil name sendiri je..hehe)

Seterusnya, untuk baju2 nikah & sanding serta pelamin dari Butik Jalinan Mutiara a.k.a Diana Bridal.. Ned amik pakej ni dekat Semua House, tingkat U5.. So, u all blh survey2 baju kat situ.. Memang cantik2.. Untuk yg berbadan chubby2 macam ned ni still boleh dpt baju yang org kurus2 pakai..sbb butik ni mmg sediakan baju2 untuk yg berbadan chubby cam ned ni.. Seronokkan..tapi still diet jugak ye utk wedding u all nanti.. Boleh nampak lagi cantik..

Catering ned lupe la amik kt sape..Tapi yg pasti kawan abg ned..diorang takde blog..ok jugak masakan diorang..

PA sistem pulak amik dekat abg zizi, iaitu abg sepupu ned..dia together dgn wife die buat bisnes ni..

Dan akhir sekali, utk berinai, semestinyer diri sendiri la yg berinaikan..hehe

Cukup setakat ni je pic ned wedding utk ditepekkan kt sini..
Untuk pic pengantin2 seterusnya nanti ned uploadkan..masih menunggu gambar2 dari customer ned..Tunggu ok..

~ned~

4 comments:

^^AnGGun^^ said...

lawanye picca no 2 & no3 tuh..
syukeeeeeeee

nadia_fendy said...

pic tgn ned ke?? thanks anggun.. (^^,)

^^AnGGun^^ said...

haah pic tangan ned la =)
lawoooo (*_~)

nadia_fendy said...

hehe..mekaseh anggun..lukis sendiri tu...huhu